info@anadolukoleji.k12.tr

ORTAOKUL

img

Eğitim Sistemimiz

Ortaokul kademesinde “Liseye Hazırlık Sürecini” en verimli şekilde değerlendiren, veli-okul işbirliğine açık, düzenli ve disiplinli bir eğitim programı uygulanır. Gelişmiş Yabancı Dil eğitiminin yanında, bireysel etüt çalışmaları, grup etkinlikleri, deneme kampları, seminer hizmetleriyle başarının artması, stres ve kaygının en alt düzeye indirilmesi hedef alınır.

Eğitim süresimiz haftada altı gündür. Sınıf öğretmenlerinden aldıkları derslere ek olarak haftada 15 ders saati olmak üzere İngilizce; 2 ders saati olmak üzere Beden Eğitimi ve Spor, Müzik, Görsel Sanatlar, Bilişim Sistemleri ve Yazılım; 1 ders saati olmak üzere Rehberlik ve Kariyer Planlama dersleri işlenmektedir. Cumartesi günleri deneme + soru çözümü günleridir. Öğrenci talebi doğrultusunda eksik görülen konular üzerinden öğretmenlerinden talep ettikleri bireysel etüt çalışmaları Cumartesi günleri yapılmaktadır.

Haftada 2 ders saati öğrencilerimizin kendilerini geliştirmeyi amaçladığı ilgi alanlarına göre kulüp çalışmasına ayrılmıştır.

Öğretmen Kadromuz

• Fen Bilimleri: Dilan Nalkıran
  • Türkçe: Cansu Civelek
  • Matematik: Emincan Yılmaz – Maide Zehra Türüt – Levent Esen
  • İngilizce: Asiyenur Topaloğlu – Hande Küçükşahin – Fatma Akdemir
  • Sosyal Bilgiler: Büşra Albayrak
  • Görsel Sanatlar: Aysun Kasparoğlu
  • Müzik: Arda Çağlayan
  • Beden Eğitimi ve Spor: Zeynep Ezel Yavilioğlu
  • Bilişim Sistemleri ve Yazılım: Serkan Yılmaz
  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: Fatma Kaptan
  • Psikolojik Danışma ve Rehberlik: Ayşe Keskin

BRANŞ DERSLERİMİZ

• Fen Bilimleri
  • Matematik
  • Matematik Soru Çözümü
  • İngilizce (Main Course, Skills, Speaking)
  • Sosyal Bilgiler
  • Görsel Sanatlar
  • Müzik
  • Beden Eğitimi ve Spor
  • Bilişim Sistemleri ve Yazılım
  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
  • Psikolojik Danışma ve Rehberlik
  • Kariyer Planlaması

Etkinliklerimiz

• Sanat Etkinlikleri
  • Bilim Etkinlikleri
  • Spor Etkinlikleri
  • Alan Gezisi Etkinlikleri
  • Kulüp Çalışmaları

Rehberlik Hizmetlerimiz

“DEĞERLER EĞİTİMİ, ÇOCUKLARIN VE GENÇLERİN POZİTİF DEĞERLERİ KEŞFEDİP GELİŞTİRMELERİ VE KENDİ POTANSİYELLERİNE GÖRE İLERLEMELERİ İÇİN YÜRÜTÜLEN EĞİTİMSEL GAYRETLERDİR.”

Okul Psikolojik Danışma ve Rehber öğretmeni sınıf rehberlik saatlerinden, öğrenci ve veli seminerlerinden, öğrenci başarı durum takibinden sorumludur, ders saati ve içeriği onun tarafından yürütülür.

Okulun “Değerler Eğitimi” adı altında yıllık plan çerçevesinde belirlemiş olduğu kavramların okul panolarını ve broşürlerini hazırlayarak bilgilendirme sağlamak rehberlik hizmetinin görevidir.

Rehberlik hizmeti öğrenciler için bireysel eğitim koçlarını belirler ve takibini yapar. Eğitim-öğretim dönemleri süresinde yapılan deneme sınav takvimi, öğrenci başarı çizelgeleri, ders-konu analizleri, öğrenci ders ve soru çalışma programları vb. hizmetleri yürütür.

Öğrenci ve velinin iletişim, gelişim, eğitim, davranış vb. konu içeriklerinde bilgilerini arttırmak ya da farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen seminer ve toplantılardan sorumludur.

img

7 ve 8. sınıftan itibaren “LGS” hazırlık sürecini en başarılı ve sağlıklı olarak yürütebilmek adına bireysel öğrenci görüşmeleri ve seanslar oluşturur. Süreç adına veli ve öğrencilere sunum, broşür ve bilgilendirmeleri sağlar.

Veliler için:

• Seminer ve toplantılar
  • Bireysel öğrenci değerlendirme görüşmeleri
  • LGS sürecinde veli-öğrenci iletişim destek seansları danışmalığı sağlar.

BAŞARMAK İNANMAKTIR, LGS SINAVINDA BAŞARININ GÜLÜMSEMESİ DİLEĞİYLE…

Bilgi ve destek için okul iletişim bilgilerimiz üzerinden randevu talep edebilirsiniz.