info@anadolukoleji.k12.tr

İLKOKUL

Eğitim Sistemimiz

İlkokulumuzda çocuğun özgüven ve yeterliliklerini keşfedeceği, değerlerini benimsediği; sosyal-duygusal, bilişsel ve dil gelişimlerinin pekiştirildiği, akademik eğitimin yanında sanat ve spor aktiviteleri yapabilecekleri bir eğitim programı uygulanır.

Eğitim süresimiz haftada beş gündür. Sınıf öğretmenlerinden aldıkları derslere ek olarak haftada 5 ders saati olmak üzere İngilizce; 3 ders saati olmak üzere Beden Eğitimi ve Spor; 2 ders saati olmak üzere Müzik, Görsel Sanatlar, Robotik Kodlama; 1 ders saati olmak üzere Akıl Oyunları, Değerler Eğitimi, Deney ve Gözlem, Halk Oyunları ve Rehberlik dersleri işlenmektedir.

Haftada 2 ders saati öğrencilerimizin kendilerini geliştirmeyi amaçladığı ilgi alanlarına göre kulüp çalışmasına ayrılmıştır..

Öğretmen Kadromuz

• Fatma Ketenci (Sınıf Öğretmeni)

BRANŞ DERSLERİMİZ

• Yabancı Dil
  • Deney ve Gözlem
  • Müzik
  • Görsel Sanatlar
  • Beden Eğitimi ve Spor
  • Değerler Eğitimi
  • Akıl Oyunları
  • Robotik Kodlama
  • Halk Oyunları

Etkinliklerimiz

• Sanat Etkinlikleri
  • Bilim Etkinlikleri
  • Spor Etkinlikleri
  • Halk Oyunları Etkinlikleri
  • Alan Gezisi Etkinlikleri
  • Kulüp Çalışmaları

Rehberlik Hizmetlerimiz

“OYUN TERAPİSİ, ÇOCUĞUN KENDİSİNİ İFADE EDEBİLMESİNİN OYUN VE OYUNCAKLAR İLE SAĞLANMASI OLAYIDIR.”

Okul Psikolojik Danışma ve Rehber öğretmeni sınıf rehberlik saatlerinden sorumludur, ders saati ve içeriği onun tarafından yürütülür. Gerekli görülen durumlarda okul-veli işbirliği içerisinde öğrenciye oyun terapisi desteği verebilir.

Çocuklara düşüncelerini, duygularını, ihtiyaç ve arzularını oyunla iletme şansı veren terapi yöntemidir.

Eğitimli bir oyun terapisti ile çocuklar kendilerini ve dünyalarını daha iyi anlamayı, problemlerini çözmek için çalışmayı ve hayatla daha iyi başa çıkabilmek için gerekli beceriler geliştirmeyi öğrenirler. Tüm bu faydaları dolayısıyla oyun çağındaki çocukların dünyasına ulaşabilmek amacıyla okulumuzda “oyun terapisi” hizmeti verilmektedir.

Bilgi ve destek için okul iletişim bilgilerimiz üzerinden randevu talep edebilirsiniz.